DF: Na čelu nikšićke policije sluge DPS-a

Svet 30. Jan. 202100:25
Share:
Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Koalicija "Za budućnost Nikšića", koju predvodi crnogorski Demokratski front, saopštila je večeras da je proterivanje državljana Srbije pokazatelj da su na čelu nikšićke policije i dalje sluge Demokratske partije socijalista (DPS) koje su se, kako navodi, direktno uključile u predizbornu kampanju.

Iz ove koalicije navode da današnja akcija policije u Nikšiću predstavlja “klasični prepad i atak na ljude iz Srbije” koji, kako ističu, potpuno legalno borave u tom gradu.

Ocenjuju i da je ova akcija pokazatelj da će DPS izgubiti izbore u Nikšiću.

Kako dodaju za Vijesti, policiji samo smetaju oni koji dolaze iz Srbije, a ne i medijske agencije koje, kako navode, DPS predsednika Mila Ðukanovića angažuje iz Hrvatske ili drugih zemalja.

“Za budućnost Nikšića” napominje da su proterani državljani Srbije i ranije profesionalno bili angažovani u njihovim kampanjama kao savetnici i medijski i marketinški stručnjaci.

Oni ističu da privedeni ničim nisu povredili bilo koji zakon Crne Gore, ali da je za “ovdašnje poltrone DPS-a u uniformama i pravosuđu dovoljno što oni dolaze iz Srbije”, dok se sa druge strane nekažnjeno odvijaju nepočinstva DPS-a.

Crnogorski mediji prethodno su preneli da je nikšićka policija proterala osam državljana Srbije.

Kako tvrdi podgorička Antena M, oni su bili zaduženi da u narednih dvadesetak dana, uoči izbora u Nikšiću, evidentiraju članove jedne prosrpske partije za naknadu od 500 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment