DF: Božović nije rekao ništa što ne govori svaki Srbin u CG

Svet 29. nov. 202020:20
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović nije saopštio ništa što ne misli i ne govori svaki Srbin u Crnoj Gori, saopštili su večeras lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević.

Kako je saopšteno iz DF, Mandić i Knežević su „kao politički predstavnici srpskog naroda iz Crne Gore razgovarali večeras s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim državnim vrhom o sramotnoj odluci odlazećeg crnogorskog režima da protera srpskog ambasadora“.

„Ali da je odlazeći režim Mila Đukanovića želio da njegovim proterivanjem nepopravljivo i trajno poremeti odnose naše dve bratske države. Sledeći nacionalne interese srpskog naroda u borbi za njegov opstanak u Crnoj Gori, lideri DF se snažno zalažu da buduća vlast napravi radikalni zaokret u spoljnoj politici i odnose Srbije i Crne Gore podigne na najviši nivo“, izjavili su Mandić i Knežević.

Povezane vesti:

U saopštenju DF se navodi da su Mandić i Knežević, „Vučiću i srpskom državnom vrhu izneli mišljenje kako bi Srbija trebalo da uradi sve što je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi, i tako stvorila pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dve bratske države unaprede i podignu na najviši mogući nivo“.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je u subotu za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

Iz MSP su tada saopštili da je „Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao oslobođenjem i slobodnom voljom crnogorskog naroda“.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je povodom proglašenja Božovića personom non grata postupilo na recipročan način i ambasadora Crne Gore u Srbiji, Tarzana Miloševića takođe proglasilo personom non grata.

Nakon hitnog sastanka državnog vrha Srbije, premijerka Ana Brnabić izjavila je da će država povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar