Devojčica pevala „Da rata ne bude“ i rasplakala region VIDEO

Svet 21. feb. 202113:24 > 14:36
Podeli:
Foto:Screenshot/Facebook/Tata i Kira, raspjevana lektira

Simboličan oproštaj od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića priredila je devojčica, koja je u pratnji oca u blizini Spomenika ubijenoj deci opkoljenog Sarajeva, otpevala pesmu "Samo da rata ne bude".

Haris Abdagić, kantautor iz BiH, i njegova ćerka Kira već duže vremena na JuTjub kanalu pod nazivom „Tata i Kira, raspevana lektira“ objavljuju snimke na kojima devojčica izvodi različite pesme.

Ovog puta dirljivo izvođenje u čast Balaševića podelili su na svojoj Fejsbuk stranici uz oproštajnu poruku.

 

„Znaš šta? Mi ćemo nastaviti da molimo najvažniju molitvu koju si nas naučio. Hvala ti, Đorđe Balaševiću. Vole te tata, Kira i mama“, naveli su.

Mnogo je simbolike u oproštaju tate i Kire, s obzirom na Balaševićevu vezu sa Sarajevom kao i podršku koju je pevač pružao Sarajlijama tokom opsade.

Pročitajte još:

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu novosadski kantautor pokazao je jasan stav protiv rata, a građanima je pružio podršku brojnim pesmama od kojih se ističe „Sarajevo će biti sve drugo će proći“.

Takođe, Balašević je bio jedan od prvih muzičara koji je posle rata odlučio da gostuje u Sarajevu. Iako je ova njegova odluka izazvala u Srbiji oprečne reakcije, Đole je kao i uvek, ostao dosledan svojim rečima.

Početkom februara, u konvoju koji je pored ekipe obuhvatao i mirovne snage, Balašević se zaputio u Sarajevo gde je 8. februara trebalo da održi prvi koncert.

Tokom snimanja dokumentarnog filma 2018. godine, Balašević je za Al Džaziru govorio o emotivnim koncertima iz 1998. godine.

„Sarajevo nije imalo problema s emocijama što ga je na kraju i skupo stajalo. Međutim ti koncerti su se previše oteli kontroli i bili su bliži nebu nego zemlji. To je emocija koja se ne može ponoviti“, rekao je tada Balašević.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar