Detroit traži sankcije za Trampov tim zbog dezinformacija

Svet 21. nov. 202000:13
Podeli:
Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Advokati koji zastupaju grad Detroit zatražili su od suda da sankcioniše tim predsednika SAD-a Donalda Trampa zbog širenja "dezinformacija" u podnesku o potvrdi izbornih rezultata u državi Mičigen.

Trampova kampanja je u četvrtak rekla da odustaje od sudske tužbe kojom osporava izborne rezultate u Mičiganu jer su se „izborni zvaničnici Mičigena sastali i odbili da potvrde rezultate predsedničkih izbora“.

Zapravo republikanski članovi povereništva okruga Vejn, nadležnog za potvrdu rezultata, prvo nisu hteli da potvrde ishod izbora a potom su nakon žestoke reakcije javnosti promenili stav i potvrdili rezultate.

Povezano:

Advokati Detroita u četvrtak su rekli da je Trampova kampanja u podnesak uključila „drzak jezik i laži“ i zatražili od savezne sutkinje da izbaci sporni dokument iz zapisnika.

Oni nisu zatražili novčanu kaznu ali su rekli da sutkinja Džanet Net „ima ovlašćenja da kao sankciju izbaci materijale iz zapisnika“.

Nef još nije donela odluku o zahtevu.

Tramp još ne priznaje izbornu pobedu izabranog predsednika Džoa Bajdena, koji je na predsedničkim izborima osvojio više od 270 elektorskih glasova potrebnih za izbor.

U utorak su četiri člana povereništva okruga Vejn, u kojem je grad Detroit, potvrdila izborne rezultate po kojima je Bajden uverljivo pobedio.

Međutim, dvoje republikanskih članova u sredu su zatražila da „povuku“ svoje glasove, ali to je simboličan čin jer ne postoji pravna mogućnost poništenja potvrde rezultata na taj način.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar