Detalji tragedije na Kritu: „Bio je pored oca kada je poginuo u ruševinama“

Svet 27. sep. 202112:18
Podeli:
Krit zemljotres Fotot:AP Photo/Harry Nikos

Serija zemljotresa na Kritu ostavila je za sobom katastrofalne posledice, ali i ljudske žrtve. Jedna od njih je i muškarac koji je poginuo kada je na njega pala kupola u Crkvi Svetog Ilije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Gradonačelnik Vianosa Nikos Stavrakakis saopštio je identitet muškarca (62), koji mu je bio i prijatelj. Kako je Stavrakakis ispričao novinarima, poznavao ga je još od osnovne škole, a druženje su nastavili tokom čitavog života. Grčki mediji navode da se radi o ocu dvoje dece, koji je izvodio radove na obnovi crkve.

U tom momentu, tlo se zadrhtalo, a od jačine potresa kupola se srušila. Nesrećni muškarac i njegov sin ostali su zatrpani u ruševinama. Sin je izvučen sa teškim povredama i prevezen u lokalnu bolnicu, dok je Hitna pomoć njegovog oca proglasila mrtvim na licu mesta.

„Nažalost, moj dragi prijatelj, drug iz klupe, stradao je u crkvi Svetog Ilije u Arkalohoriju. Sa sinom je radio u bogomolji kada je počelo da trese. Kupola je pala na njega. Koliko znam njegov sin i još jedan čovek su bili zatrpani, ali su izvučeni i prebačeni u bolnicu. Sin je u stanju šoka, bio je pored oca kada se sve to desilo“, rekao je gradonačelnik Stavrakakis.

Podsetimo, jutros su tri jaka zemljotresa potresla Krit, od kojih je najjači bio 5,8 stepeni po Rihteru. Prema dostupnim informacijama, 11 osoba je povređeno, a jedan čovek je poginuo.

BONUS VIDEO Kad zemljotres zaljulja TV studio 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar