Detalji o devojci koja je u Nemačkoj ukrala 8 miliona evra

Svet 05. jul. 202116:46 > 17:02
Podeli:
Foto: Sina Schuldt / AFP / Profimedia, polizei bremen de

Nemačka policija još uvek traži Jasemin Gundogan (28) iz Bremena koja je 21. maja iz firme za siguran prevoz novca Lumis u Bremenu u kojoj je radila, ukrala osam miliona evra, piše magazin Fenix.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre nekoliko dana policija je objavila njenu fotografiju i od tad nemački mediji ne prestaju da pišu i da istražuju život Jasemin Gundogan. Nazivaju je lepom kradljivicom, a neke detalje o Jasemin je otkrio i jedan njen školski prijatelj. Za nemački Bild je rekao kako je još kao dete Gundogan želela da bude bogata i lepa. Nosila je odeću iz jeftinijih radnji, ali je sanjala o luksuznom životu.

„Svi smo mislili da nije toliko bistra“, rekao je školski kolega.

No, čini se kako je lepa Jasemin dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Nemačkoj, prenosi Fenix.

Bild piše kako je Jasemin s majkom i mlađom sestrom živela u gradskoj bremenskoj gradskoj četvrti Tenever. Navodno joj je otac pronašao posao u firmi za prevoz novca.

Istražitelji se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici, a zanimaju ih i tragovi mogućih učesnika u pljački.

Krađa otkrivena tek četiri dana kasnije

Podsetimo, Gundogan, koja je u firmi bila odgovorna za pakovanje i sigurni prevoz novca, 21. maja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje. Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner sa brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz čije su registarske tablice prethodno ukradene.

Automobil je unajmljen 19. maja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen u dvorište firme koja ga je iznajmila, prenosi magazin Fenix. Policija je objavila fotografiju Jasemin Gundogan i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima neka jave u Odeljenje kriminalističke istrage u Bremenu.

Osumnjičena je turskog porekla, a mediji spekulišu da se sklonila kod porodice u Turskoj.

Bremen je uz Berlin i Ruhrsku oblast jedan od delova Nemačke u kojima se beleži pojačana aktivnost tzv. klanskog kriminala u koje su upletene organizovane bande iz Turske i sa Bliskog istoka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar