Desetoro poginulo u nesreći kod Slavonskog broda

Svet 25. jul. 202109:34 > 12:02
Podeli:

Jutros je kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo najmanje desetoro osoba.

Pročitajte još:

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila da je mrtvih deset mrtvih.

„Situacija je vrlo teška i još uvek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu“, rekao je Damir Brezić, ispred brodsko-posavske policije.

Takođe, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom, nego o kosovskom autobusu.

„Tokom uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu sa kosovskim sa  tablicama, te da je u saobraćajnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno u hitnu pomoć u Slavonskom Brodu.

Prva vest govorila je o troje mrtvih

Do nesreće je došlo oko 6:20. Više desetine ljudi je povređeno. Prve informacije govorile su da se radi o autobusu makedonskih tablica, te da su poginule tri osobe.

Ovako je izgledalo prvo policijsko saopštenje koje je poslato medijima oko 7:30.

„Jutros oko 6.20, policija je dobila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa makedonskih tablica. U ovoj saobraćajnoj nesreći, tri osobe su poginule, dok je nekoliko desetina osoba zadobilo teške telesne povrede. Policijski službenici obavljaju uviđaj u cilju utvrđivanja okolnost pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća“, objavila je policija jutros prvu vest.

HAK: Saobraćaj je prekinut

Iz HAK-a su javili da je saobraćaj prekinut.

„Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na autoputu A3 Bregana-Lipovac na smeru ka Lipovci. Saobraćaj je breusmeren i sada se vozi obilaznim pravcima“, piše HAK.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar