Deset novih žarišta koronavirusa u Italiji

Svet 27. jun. 202001:05
Podeli:
Foto:EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Širom Italije, četiri meseca od početka krize sa koronavirusom, broj novoobolelih je u padu, međutim identifikovano je deset novih žarišta zaraze u različitim delovima zemlje.

„Mala žarišta zaraze koja su nedavno prijavljena pokazuju da bitka još nije dobijena i da su u narednim nedeljama neophodni oprez i postupnost“, izjavio je ministar zdravlja Roberto Speranca, preneli su italijanski mediji.

Nova žarišta u Italiji, prema podacima Fondacije „Gimbe“, jesu Mondragone – područje koje je od ponedeljka „crvena zona“, zatim Bolonja, rimska bolnica San Rafaele, gradić Palmi na jugu koji je takođe proglašen crvenom zonom, umbrijsko naselje Montekio, Bolcano, Komo, provincije Prato i Pistoja, sicilijanska luka Porto Epedokle sa migrantima obolelim od kovida-19 i Alesandrija na severu Italije.

Prema poslednjim podacima, u Italiji je juče zabeleženo 255 novih slučajeva pozitivnih na kovid-19, a 30 osoba je preminulo od posledica tog virusa.

Od početka krize sa koronavirusom u Italiji zaraženo je skoro 240.000 ljudi, oporavilo se oko 177.000, a aktivnih slučajeva je više od 17.000.

Sa više od 34.000 umrlih od posledica kovida-19 Italija je četvrta zemlja u svetu po broju žrtava, posle SAD, Brazila i Velike Britanije.

Komentari

Vaš komentar