Demokrate: DF sklopio pakt za povratak DPS-a na vlast

Svet 26. jun. 202122:50
Podeli:
Foto:Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora ocenila je večeras da je Demokratski front (DF) sklopio pakt za povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast.

U saopštenju Demokrate pozivaju DF da, ako imaju „mrvicu političkog dostojanstva i odgovornosti prema napaćenim generacijama ljudi ove zemlje“, javno sačine i potpišu dokument kojim bi se javno građanima obavezali da nikada neće ići ni u kakvu koaliciju sa DPS-om i da neće više nikoga napadati osim DPS-a, kao i da neće „ni pod kakvim izgovorom srušiti Vladu koja je razvlastila taj isti DPS“.

Demokrate ističu da su, kako navode, istinski neprijatelji DPS-a, prenose podgorički mediji.

POGLEDAJTE JOŠ:

„DPS, koji smo 30. avgusta s građanima razvlastili i tako prekinuli tridesetogodišnju pljačku ove zemlje, kada su videli da nam ništa ne mogu, da rastemo uprkos svim napadima, pritiscima, da s nama nema pregovora, da nas je nemoguće kupiti ili uplašiti, da s nama ne može silom, odlučili su se na drugu taktiku – da pokušaju da nas kompromituju time što će pustiti “bubicu“ da se približavamo“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je to „oberučke prihvatio niko drugi nego Mandićev DF, vođen (Andrijom) Mandićem“ koji, kako se tvrdi, „ne sme da stane na čelo svoje liste jer zna da bi ih narod postavio tamo gde zaslužuju“.

Demokrate u saopštenju podsećaju da je predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Ðukanović danas otvoreno najavio da će da sruši Vladu, dodajući da to ne može da učini sa brojem poslanika koje ima.

DF je u današnjem reagovanju saopštio da neće dozvoliti da premijer Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine i Demokrata Aleksa Bečić nastave politiku DPS-a.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar