Đeljošaj: Spreman sam da idem u zatvor

Svet 04. mar. 202114:00
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Vlada Crne Gore

Predsednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog krivične prijave protiv njega za pozivanje na otpor.

Pročitajte još:

Đeljošaj je nakon saslušanja poručio da je uvređen zbog prijave protiv njega, ali da poštuje institucije sistema i mirno čeka odluku. Istakao je da je spreman da ide i u zatvor.

On je rekao da su branili Ustav, a da je kao predsednik opštine imao obavezu da zaštiti ekonomiju.

„Ostajem pri stavu da je ovo bila politička odluka i da je reč o diskriminaciji. Dobili smo potvrdu da je to tako, nakon 48 sati, kada su mere promenjene“, rekao je Đeljošaj.

Naglasio je da smatra da je prijava protiv njega velika uvreda, zbog dešavanja pre 11 meseci kada su se uhvatili u koštac sa koronavirusom bili na terenu po dvadeset časova dnevno, a svi drugi su bežali od njih.

Foto:Screenshot/Youtube/A1TV Montenegro

„Sada nas optužuju da smo kršili mere. Ne možemo da zaboravimo šta je bilo prošle godine. Crna Gora se hvalila u svetu sa onim što je bilo u Tuzima, a svi su bežali od toga, od koronavirusa. Sada malo više znamo, pa se pravimo pametni. Mi smo bili na prvoj liniji odbrane i pokazali kako se brani od zaraze i opština Tuzi i Crna Gora. I sada dođe neko, nakon 11 meseci i političkom odlukom, kaže da mi kršimo mere“, poručio je Đeljošaj.

“To ne može tako da prođe, kod građana, ni kod javnosti i to je najvažnije. To su videli svi građani Crne Gore, ne samo Tuzi, institucije neka rade svoj posao, ja sam miran, spokojan, siguran da sam uradio ono što je pravedno. Ispoštovaću kakva god bude odluka, čak i da odem u zatvor. Znajući da sam uradio iskreno, čisto, u interesu meštana opštine Tuzi i države Crne Gore”, dodao je Đeljošaj.

On je pojasnio da se njemu, načelniku Komunalne policije i još jednoj osobi, stavlja na teret da su pružali otpor.

“Ja mislim da je čitava Crna Gora taj dan videla kakav smo mi otpor pružali. Kulturno i mirno smo pričali, tražili dijalog. Na kraju su dobili potvru da su pogrešili i sada mi treba da odgovaramo, malo čudna pravda, ali evo, tu smo da je ispratimo do kraja”, ističe on.

Na osnovu krivične prijave policije terete se da su blokadom saobraćajnice onemogućili sprovođenje službene radnje.

Pročitajte i:

“Mi smo rekli da to nije tačno, jer upravo tu gde se dešavala blokada saobraćaja, gore gde uprava policije, oni su mogli da rade. Apsolutno ništa nije smetalo, oni su bili iza te blokade, svi pripadnici policije. Svi ugostiteljski objekti su bili u tom delu. Bez ikakvih problema su mogli da sprovedu sve radnje”, rekao je Đeljošaj.

Predsednik opštine Tuzi saslušan je zbog dešavanja od 25. februara, kada je pozivao građane i ugostitelje da ne poštuju mere za suzbijanje i širenje koronavirusa, a kojima je taj dan bilo predviđeno da ugostiteljski objekti ne rade.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar