Đeljošaj nakon sastanka u Vladi: Nastavljamo konsultacije

Svet 25. feb. 202118:38
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, Vijesti.me

Na putu Podgorica - Tuzi danas je nekoliko sati bio blokiran saobraćaj. Prethodno je rukovodstvo opštine Tuzi odbilo da sprovede nalog zdravstvenih vlasti da ugostiteljski objekti u tom mestu budu zatvoreni zbog epidemiološke situacije u državi. Nakon višesatne blokade građani su se razišli, a lokali nastavili sa radom. Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i poslanik Genci Nimanbegu došli su na sastanak sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem, a sastanku je prisustvovala i ministarka zdravlja Jelena Borović Borovinić.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je nakon sastanka u Vladi sa potpredsednikom Dritanom Abazovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović kazao da će nastaviti konsultacije.

Đeljošaj nije precizirao šta su dogovorili, niti je odgovorio na pitanje da li će ugostiteljski objekti i dalje biti otvoreni u Tuzima. Sastanku je prisustvovao i poslanik Genci Nimanbegu.

Povodom ovog slučaja premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je poručio da institucije države „moraju da funkcionišu na teritoriju čitave Crne Gore poštujući zakone i Ustav“, ali je ocenio da Đeljošaj želi da ovaj zdravstveni problem prevede u politički.

Naime, Đeljošaj tvrdi da je „vlast donošenjem mera za opštinu Tuzi imala nameru da ponizi građane“.

„U opštini Tuzi nema rasta obolelih, za razliku od drugih opština gde ima a ipak su donete epidemiološke mere bez konsultacija građana i rukovodstva opštine, iako su u zelenoj zoni kada se radi o epidemiološkom statusu“ rekao je Đeljošaj.

„Ova odluka je lična, kao osveta za postavljanje kosovske zastave u Tuzi na Dan nezavisnosti Kosova. Nijedna opština iz prve grupe nije zatvorena, jedino smo mi izdvojeni iz prve grupe. Neprijatelji su oni koji se svete, a to su premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Dritan Abazović. Krivokapić se sveti jer sam ga prozvao jer nije čestitao Dan državnosti Kosova“, rekao je Đeljošaj.

Poslanik i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, ocenio je da je premijer Zdravko Krivokapić danas „potpisao kapitulaciju“ i ličnim primerom pokazao da je u Crnoj Gori „svako više premijer od njega“.

Knežević je na Tviteru poručio: 2Sa Lovćena vila kliče, ne daj Tuzi, druže Niče“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar