Đeljošaj: Možda da Tuzi bude deo budžeta Albanije i Kosova

Svet 07. apr. 202118:32
Podeli:
Foto: Printscreen

Albanska alternativa, čiji je lider predsednik opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, saopštila je da će, kako su naveli, ozbiljno razmisliti i nastojati da ta opština postane deo budžeta Albanije i Kosova.

Alternativa u saopštenju upućenom Dritanu Abazoviću navode da „Vlada Dritana Abazovića, u predlogu budžeta za 2021. godinu nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako im pripada po zakonu“.

Abazoviću iz Alternative poručuju da „nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja treba da se stidi svojih (ne)dela“, prenele su „Vijesti“.

Albanska alternativa smatra da crnogorska vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

„Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona evra. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću deo antialbanske vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja. Mi kao autohtona albanska zajednica, ne preostaje nam ništa drugo, nego ozbiljno moramo razmisliti i nastojati da postanemo deo budžeta Albanije i Kosova“, rekli su iz Albanske alternative.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar