Đeljošaj: Hteli su da nas ponize, ali to ovde ne prolazi

Svet 25. feb. 202113:30 > 13:36
Podeli:
Foto: Printcreen/RTCG

"Dogovorili smo se da održimo sastanak nakon sednice Vlade i dogovorimo zajedno koje su najbolje moguće mere za opštinu Tuzi, bez diskriminacije, bez osvete", rekao je predsednik opštine Nik Đeljošaj.

Pročitajte još:

„Izvršna vlast je donošenjem mera za opštinu Tuzi imala nameru da ponizi građane“, naglašava Đeljošaj.

„Imali su nameru da nas ponize, ali to ne može, to ovde ne prolazi“, dodaje on.

On je takođe rekao da on „ne nastupa politički“ već da predstavlja građane i institucije, a da premijer Zdravko Krivokapić predstavlja državu, te da treba da sednu i da se dogovore.

„Nije moguće da bilo koja mjra Vlade bude efikasna, a da se ne sprovodi u saradnji sa opštinom. To se pokazalo i pre. Preuzimali smo i teže odgovornosti kada smo bili u karantinu 21 dan. Sada se odbija dijalog danima, šalje se i zloupotrebljava policija, nezakonito. Pozivam VDT da pokrene postupak protiv tužioca koji je dao nalog policiji da dođe u Tuzi jer je to nezakonita odluka. Opština je jedina nadležna da donese odluku o radu ugostiteljskih objekata“, naveo je Đeljošaj.

Foto: GOV.ME/B. Ćupić

Poručio je da su za dijalog sa Vladom.

„Ima li ko da više poštuje mere od nas? Ne. U Opštini Tuzi nema rasta obolelih, za razliku od drugih opštinama gde ima. U tim opštinama ima problema, ali kod nas nema jer poštujemo mere“, istakao je Đeljošaj.

Dodaje da se epidemiološke mere poštuju i da nema rasta obolelih jer su opštinske službe „po ceo dan na terenu“, te da se razgovara sa građanima.

Poručio je i da se u Tuzima danas „brani Ustav Crne Gore“.

„Da imamo odgorovorne ljude koji rukovode državom i donose mere do ovoga ne bi došlo… Zašto se nisu javili sinoć, ko su oni da se ne jave građanima, predsedniku opštine za koju su doneli mere, da ih ne objasne“, zaključuje Đeljošaj.

BONUS VIDEO:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar