Deca princa Filipa: Život će bez njega biti drugačiji

Svet 10. apr. 202100:28
Podeli:
Princess Anne Prince Edward
Princ Edvard i princeza Ana Foto:EPA-EFE/Toms Kalnins/EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Princeza Ana i princ Edvard odali su počast svom preminulom ocu princu Filipu, opisujući kako će "život biti potpuno drugačiji" bez njega. Princ Filip danas je preminuo, a njegova sahrana će biti održana u krugu porodice.

POGLEDAJTE JOŠ:

Velika Britanija je u žalosti, a sahrana princa Filipa će se održati sledeće subote, preneli su tamošnji mediji. Vojvoda od Edinburga bio je velika podrška kraljice Elizabete i posvećen otac prinčevima Čarlsu, Endrjuu i Edvardu, kao i princezi Ani.

U intervjuima koji su snimljeni nakon njegove smrti, deca princa Filipa podsetila su se odnosa sa ocem i braka njihovih roditelja, koji je jedan od najdugovečnijih u zemlji.

Princeza Ana je govorila o odluci njenog oca da odustane od karijere u Kraljevskoj mornarici kako bi podržao kraljicu. Ana kaže da je ovaj potez pokazao „stvarno razumevanje pritiska kroz koji kraljica prolazi“.

Edvard se složio da su njegovi roditelji bili „fantastična podrška“ jedno drugome, iako su se upoznali kao tinejdžeri nakon Drugog svetskog rata i prevazišli mnoge prepreke tokom zajedničkog života.

„Zbog onoga što je uradio za sve organizacije koje je podržavao i uticaj koji je ostvario kao moj otac i suprug mojoj majci, to ćemo kao porodica najviše pamtiti“, rekao je princ Edvard u dirljivom govoru o svom ocu.

Princeza Ana, jedina ćerka princa Filipa i kraljice Elizabete, istakla je kako je njen otac uvek išao u korak s vremenom i adaptirao se na promene. „Život će bez njega biti potuno drugačiji“, rekla je princeza.

 

*Bonus video:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar