Danas saslušanje Abazovića, Katnića i Vukšića

Svet 25. okt. 202107:20
Podeli:
Foto: Video/Nova.rs

Skupštinski Odbor za bezbednost i odbranu saslušaće danas potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, povodom dešavanja u bezbednosnom sektoru.

Odbor će, kako je najavljeno, saslušati i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odeljenja Dragana Radonjića. Odluku o kontrolnom saslušanju Odbor je doneo jednoglasno, na inicijativu predsednika tog tela Milana Kneževića.

Knežević je za portal RTCG uoči današnje sednice Odbora rekao da se ne sme dozvoliti nikad više da se delovi bezbednosnog sektora otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom.

„Kontrolno saslušanje treba da pokaže značaj institucija koje imaju zadatak da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ne mogu ni pretpostaviti kakve informacije ćemo dobiti, ali svakako je zajednička obaveza da doprinesemo da se nikad više delovi bezbednosnog sektora ne otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom“, istakao je Knežević.

Obrazlužući inicijativu, Knežević je rekao da nije tajna da je u Crnoj Gori narušena, ne samo bezbednosna, već i društveno-politička situacija, ocenivši da je to posledica nasleđenog višedecenijskog stanja.

“Plašim se da je ovih dana i nedelja bezbednosna situacija toliko kulminirala, da posledice mogu da budu nesagledive i smatram da je nadležnost Odbora da učini sve i doprinese da se sačuva integritet i institucija i države Crne Gore”, dodao je Knežević.

Sednica će biti održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

BONUS VIDEO Dritan o tome zašto se ne hapse visoki funkcioneri DPS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar