Daleko od haosa u Kabulu: Ćerka avganistanskog predsednika živi u Njujorku

Svet 20. avg. 202115:11
Podeli:
Avganistan
Foto: REUTERS/Stringer/File Photo

Ćerka avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija, koji je pod najezdom talibana pobegao u Ujedinjene Arapske Emirate, navodno sa 169 miliona dolara u gotovini, snimljena je u ležernoj šetnji na ulicama Njujorka.

Pročitajte još:

Marijam Gani (42) već godinama živi u tom gradu u atraktivnom stanu u Bruklinu, bavi se vizualnom umetnošću i filmom i vodi boemski život, potpuno drugačiji od životnog stila žena u Avganistanu, piše Dejli mejl.

Kako se navodi, njen stan krase police sa knjigama od poda do plafona, ukrasni jastuci urađeni u Siriji i tepih iz Turkemenistana, koji je dobila na poklon od oca.

Gani odbija da komentariše situaciju u Avganistanu, ali na društvenim mrežama poziva Amerikance da se uključe u akciju pomoći Avganistancima.

Ona je na Instagramu objavila da je ljuta i tužna zbog talibanske okupacije i da strahuje za svoju porodicu, prijatelje i kolege koji su ostali u Avganistanu i pozvala američke državljane da urgiraju kod lokalnih vlasti da se zaustavi deportacija avganistanskih izbeglica.

Marijam Gani rođena je u Bruklinu, a odrasla u Marilandu i veći deo života bavi se umetnošću.

Njeni radovi izlagani su u muzejima širom sveta, uključujući čuveni Tejt Modern u Londonu i Gugenhajm i MOMA u Njujorku, a 2018. godine postala je član fakulteta Benington u Vermontu.

„Ja sam bruklinski kliše“, rekla je ona svojevremeno opisujući svoj način života.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar