Da li je ovo misteriozna žena nađena na Krku? Na Fejsbuku se deli fotografija

Svet 22. sep. 202110:49 > 11:33
Podeli:
Foto: PU primorsko-goranska

Identitet žene koja je pre devet dana pronađena na ostrvu Krku i dalje je misterija. Ne seća se ko je, odakle dolazi i kako se našla u Hrvatskoj, a dobro govori engleski jezik.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je ranije izvestila kako njeni otisci u hrvatskoj bazi podataka ne postoje, a u novčaniku u ruksaku odbačenom nedaleko od mesta gde je pronađena nije bilo nikakvih dokumenata. Stoga su pomoć zatražili i od Interpola pa su putem međunarodne policijske saradnje sve zemlje članice sada obaveštene o slučaju.

Načelnik Policijske postaje Krk Dejan Hriljac kazao je da im se u velikom broju javljaju građani iz celoga sveta koji dostavljaju fotografije osoba za koje sumnjaju da liče pronađenoj ženi, no korisnih dojava zasad nije bilo, prenosi Jutarnji list.

Fejsbukom je tako počela da se širi poruka Miriam Kelečić sa Vira, poreklom Slovakinja, koja je objavila fotografiju osobe koja nesumnjivo liči na ženu pronađenoj na Krku te je zamolila sve da joj se jave ukoliko je poznaju.

Foto:privatna arhiva

Češki mediji su pak juče preneli priču o ženi koja je pronađena na ostrvu Krku bez dokumenata te takođe tvrde da je reč o Slovakinji.

Portal tn.nova.cz piše kako je ženu tri dana pre nego što je pronađena, upoznao jedan češki par u Drveniku kraj Makarske.

Putovala je sama, a mobilni je isključila jer nije želela da ide u 14-dnevni karantin nakon povratka u Slovačku.

„Rekla nam je da putuje sama jer je u penziji, a svi njeni prijatelji rade. Bojala se da će morati provesti 14 dana u karantinu na povratku pa je isključila telefon i izvadila SIM karticu. Rekla nam je da ne želi da se vakciniše i da se boji da će morati u karantin po povratku“, kazao je par za češke medije i dodao kako im je žena kazala kako želi putovati od juga prema severu i kako želi posetiti i Liku.

„Bila je vrlo inteligentna, rekla nam je da je neko vreme provela u Engleskoj i da engleski govori jako dobro. Pričala je na Slovačkom, no ne znamo kako se zove ni otkud je iz Slovačke“, kazao je za portal par iz Češke, a sve što znaju prijavili su i policiji.

Foto: PU primorsko-goranska

U međuvremenu je jedan korisnik Reddita provukao fotografiju misteriozne žene kroz program Pim Eyes pomoću kojeg se na internetu mogu pronaći fotografije slične onoj koju pretražujete. Program je pronašao nekoliko fotografija na kojima je osoba koja jako liči na ženu pronađenoj na Krku, a korisnik je napisao da je o svemu obavestio hrvatsku ambasadu koja ga je navodno preusmerila na Interpol.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar