Da li je Čarls bio prava meta intervjua Harija i Megan Markl

Svet 12. mar. 202115:51
Podeli:
Foto:EPA-EFE/NEIL HALL/EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Pre nego što je intervju Harija i Megan Markl emitovan u nedelju, insajderi iz palate su navodno bili posebno zabrinuti zbog mogućnosti da će obrukati princa Vilijama i Kejt. Glasine o razdoru između Saseksa i Kembridža godinama su bile tema brojnih svetskih medija. Međutim, nakon što je izašao intervju, ispostavilo se da su njihovi strahovi bili neosnovani, pošto su se Megan i Hari trudili da izbegnu kritiku određenih članova porodice. Međutim, postojao je izuzetak, a to je princ Čarls za kojeg su izvori bliski njemu rekli da nije gledao pomenuti intervju.

PROČITAJTE JOŠ:

Hari i Megan su rekli Opri da su u kontaktu sa kraljicom Elizabetom II i potrudili su se da u medijima razjasne da kraljica i princ Filip nisu bili ti koji su postavljali pitanje boje kože malenog Arčija pre nego što se rodio.

Hari je demantovao glasine da je svesno obmanuo svoju baku, kraljicu Elizabetu, i iznenadio je odlukom da napusti porodicu. Veruje da su te glasine potekle iz same institucije.

„Nikada nisam obmanuo svoju baku. Previše je poštujem“, rekao je Hari.

Megan je takođe imala samo lepe reči za kraljicu, iako je u jednom trenutku rekla da je shvatila da je neko u palati spreman da laže da bi „zaštitio druge članove porodice.

Megan je u rekla da je Kejt bila ta koja je nju rasplakala pre venčanja, ali da se izvinila nakon toga i da joj je poslala cveće. Takođe je dodala da je Kejt dobra osoba.

Međutim, kada su govorili o Čarlsu, narativ je bio nešto drugačiji. Kada je Hari upitan o svojoj vezi sa ocem, rekao je da se oseća razočarano.

Istakao je da je njenog otac u jednom trenutku čak prestao da se javlja na njegove pozive.

„Uvek ću ga voleti, ali me je mnogo povredio. Nastojaću da zalečim taj odnos, to će mi biti jedan od prioriteta“, dodao je on.

Na ovaj način piše news.com.au, nije govorio ni o jednom drugom članu porodice. Bilo je tu još dva razloga zbog kojih Megan i Hari nisu bili zadovoljni, a koji su očigledno upućivali na Čarlsa kao navodnog krivca.

U vreme kada su Hari i Megan objavili da se povlače sa kraljevskih dužnosti i da žele da budu finansijski nezavisni, oko 95 odsto njihovih prihoda dolazilo je od vojvodstva Kornvola, odnosno od prina Čarlsa, prenosi australijski medij.

Kada je Hari rekao da su mu uskratili novčana sredstva, da se zaključiti da je govorio o tom novcu i da je to bila Čarlsova, a ne kraljičina odluka.

Kraljevski izvori su se odmah potrudili da to demantuju, ističući da se princ od Velsa potrudio da obezbedi finansijsku podršku za sina i snahu.

Hari je govorio i turniji po Australiji na koju su on i Megan išli 2018. godine, gde su ostali članovi porodice kako on kaže, videli koliko je Megan talentovana za taj posao. Ali da je to putovanje isto bilo i tačka kada se sve promenilo.

„Znate, moj otac, moj brat, Kejt i ostala porodica, zaista su poželeli Megan dobrodošlicu. Ali to se promenilo nakon australijske turneje“, rekao je on.

„Tu smo objavili da čekamo dete. To je bila naša prva turneja“, ubacila se Megan.

„To je isto bio prvi put da je porodica videla koliko je Megan talentovana za posao. To je vratilo uspomene“, rekao je Hari.

Prema pisanju News.com.au, navodno su govorili o uspomenama na turneju Čarlsa i Dajane po Australiji 1983. godine. Na osnovu toga se da pretpostaviti da je Čarls bio taj na koga navodno upućuju kao krivca, a evo i zašto.

Popularnost princeze Dajane je bila toliko velika da je na ovom putovanju po Australiji 1983. godine zasenila svog muža, princa Čarlsa. U razgovoru za BBC 1995. ona je rekla da je to što je bila popularna i što su je smatrali zvezdom činilo njenog muža ljubomornim.

Hari je u intervjuu dodao da bi voleo da svi nauče uče iz prošlosti.

Čarls nije gledao intervju

Princ Čarls nije gledao interjvu princa Harija i Megan Markl i nema nameru to da učini, tvrde izvori bliski budućem britanskom kralju. Iako je Čarls upoznat sa optužbama koje su njegov sin i snaha izneli protiv kraljevske porodice, ističe se da privatno navodno ne zna šta da misli ili kaže i njihovom intervjuu sa Oprom, prenosi Veniti Fer.

Jedan od razloga za takav odgovor navodno može da bude i to što se Čarlsovo ime najčešće spominje i nagađanjima oko identiteta koji je član porodice govorio o boji kože Harijevog i Meganinog sina. Oni su odbili da navedu ko je to izgovorio, ali je Hari rekao da to nisu bili kraljica i princ Filip.

„Neće da budu uvučen u to, ali je pošteno reći da je veoma razočaran onim što je rečeno. Nije gledao intervju, ali je čuo šta je tamo izgovoreno. Oseća se izneverenim od strane njih dvoje“, rekao je Čarlsov dugogodišnji prijatelj.

„U njegovom telu nema nijedne rasističke kosti, a sugerisati nešto drugačije je veoma štetno“, dodao je on.

Čarls bez komentara na intervju

Britanski prestolonaslednik princ Čarls odbio je da prokomentariše intervju koji su njegov sin, princ Hari i Megan Markl dali Opri Vinfri i u kome su optužili kraljevsku porodicu za rasizam.

Princ Čarls, koji je pre neki dan posetio centar za vakcinaciju u Londonu, nije želeo da komentariše izjavu Harijeve žene Megan da je neimenovani član kraljevske porodice bio zabrinut koje će boje kože biti njihov sin Arči.

Princ Čarls se nakon pitanja novinara zaustavio i podigao pogled, ali se onda okrenuo i otišao bez reči, prenosi Rojters.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar