Cvijanović: Dve vlade dogovaraju projekte za dobrobit svih

Svet 20. maj. 202101:16
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da vlade Srpske i Srbije dogovaraju projekte na dobrobit svih građana i izrazila je zadovoljstvo saradnjom dve vlade i zajedničkim sednicama koje se odvijaju u kontinuitetu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Cvijanovićeva je navela da su se i pored pauze zbog epidemije sve vreme odvijale intenzivne aktivnosti na relaciji dve vlade i između ministarstava, neophodne kako bi se se relizovali svi projekti do kojih se sada došlo.

„Zadovoljna sam činjenicom da možemo tesno da sarađujemo i što smo opredeljeni da zajedničke projekte realizujemo na dobrobit građana i Srbije i Srpske i što zajedno radimo ne samo na ekonomskom terenu, nego i što smo mogli da koristimo određenu pomoć iz Srbije u ovo teško vreme“, rekla je Cvijanovićeva za Radio Beograd jedan.

Cvijanovićeva je ukazala da je jako važna institucionalna saradnja i njihovo međusobno razumevanje, što se dešava upravo zbog upućenosti Srpske i Srbije jedne na drugu, koje su povezane na sve moguće načine, a ne samo formalno kroz Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama.

Navela je da danas ne postoji nijedna oblast u kojoj se ne realizuju različiti projekti i saradnja, niti ijedna stvar koja je strateški važna a da se nadležni iz Srpske nisu uputili u Srbiju da o tome popričaju i da se vidi da li Srbija može da bude deo toga.

„Srbija je danas ozbiljna i uređena država koja zna šta čini i koja zna kako će izgledati i budućnostu u koju treba da se zakorači, ima sve poluge i mehanizme, koje nažalost BiH nema. Mi smo srećni što imamo Srbiju koja je takva kakva jeste i što vodi računa o Republici Srpskoj, znajući da je to upravo ta najprirodnija veza“, istakla je Cvijanovićeva, prenosi RTS.

Navela je da postoji niz projekata od domova zdravlja koji su rekonstruisani, do nabavke određene opreme, školskih objekata, vrtića, trgova, ulica, kojima su ljudi u Srpskoj davali naziv „Srbija“ kako bi time pokazali da je Srbija tu i da je prisutna.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar