Cvijanović: Dupli aršini doprineli neredu i u BiH i regionu

Svet 10. okt. 202113:28
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su od početka rata, devedesetih godina prošlog veka, sve do danas na sceni dupli aršini međunarodnog faktora koji su, kako je ocenila, doprineli da imamo nered i u BiH i u pojedinim zemljama regiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentarišući izjavu premijera Albanije Edija Rame da je cilj njegove političke karijere da se „Albanija ujedini sa Kosovom“, Cvijanović je postavila pitanje da li je neobično što takve izjave prolaze bez osude stranog faktora, prenosi portal RTRS pozivajući se na agenciju Srna.

Cvijanović je naglasila da upravo zbog tih duplih aršina međunarodnog faktora nije ni čudno što stranci ćute i na takve izjave Rame.

„Kad je Ivica Dačić u nekom hipotetičkom smislu stavio u takav kontekst Republiku Srpsku i Srbiju, krenule su osude sa svih strana, iako je i to bila njegova reakcija na ovu tezu o ujedinjenju Albanije i Kosova“, rekla je Cvijanović.

Ona je podsetila da su bošnjački sarajevski političari odmah krenuli sa pričom da to ne može bez rata.

„Naravno, ljudi se pitaju kako to na jednom mestu može, a na drugom ne može. Onda ti isti stranci, tobože nevino, pitaju kako je moguće da ne dolazi do pomirenja ni unutra tih zemalja ni između njih“, istakla je Cvijanović.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, predsednica Srpske je ponovila da Republika Srpska prati državnu politiku Srbije i da je to već davno rečeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar