Čudo u Petrinji: Kopali satima i iz ruševina izvukli devojku

Svet 30. dec. 202011:51 > 14:28
Podeli:
Foto: Facebook/Jvp Novska

Nakon jakih potresa koji su u ponedeljak i utorak razorili Petrinju, sve raspoložive službe su na terenu - pomažu vojska, policija, vatrogasci, ekipe Hitne pomoći... A u moru ružnih vesti, jedna koja ipak vraća nadu stigla je iz vatrogasne stanice koja je odradila intervenciju u kojoj je, srećom, spasen jedan mladi život.

Na Nova.rs pratite uživo situaciju u Hrvatskoj posle zemljotresa.

 

Idemo ponovo…Petrinja dan 3. Poražen je samo onaj tko odustane…iz ovog ureda izvukli smo živu djevojku koja je bila…

Posted by Jvp Novska on Tuesday, December 29, 2020

Foto: Facebook/Jvp Novska

Pročitajte još:

„Idemo ponovo… Petrinja dan treći. Poražen je samo onaj ko odustane… Iz ove kancelarije izvukli smo živu devojku koja je bila zatrpana ciglom i betonom, želimo joj puno sreće i brz oporavak! Hvala Vam puno na porukama podrške“, objavila je Javna vatrogasna stanica Grada Novske na svom Fejsbuku.

„Devojku smo spasli u utorak oko 17:30 sati, ostala je zarobljena u Gradskoj upravi u Petrinji. Prebrojavanjem ljudi ustanovili su da neko fali, a soba u kojoj je dotična žena bila, pa kako to najbolje opisati – koliko su velika vrata, toliko je tamo bilo cigle – sve je bilo zatrpano. Ne znam u kakvom je stanju ona trenutno, imamo pune ruke posla“, rekao je za Jutarnji list direktor i zapovednik Zlatko Pješ.

Radnica je ostala sama u prostoriji na drugom spratu.

Foto: Facebook/Jvp Novska

„Kad je počelo da se trese, nekako je uspela da se zaštiti kancelarijskom foteljom i to ju je spasilo. Nanjušili su je i psi, nekako smo uspeli da komuniciramo sa njom. Tad je počeo teži deo, kopanje, da bi je spasili“, ispričao je Pješ.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar