Crnogorski pomorac osuđen u SAD na 7 godina zbog droge

Svet 12. jun. 202100:28
Podeli:
Herceg Novi Crna Gora Montenegro
Herceg Novi Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Crnogorskom primorcu Bošku Markoviću (39) izrečena je kazna od sedam godina zatvora pred američkim sudom zbog umešanosti u šverc 20 tona kokaina 2019. godine u Filadelfiji.

Njegova uloga je, kako su saopštili tužioci, bila nadgledanje krijumčarenja i skrivanja narkotika na brodu „MSC Gayane“.

Marković je, kako se navodi, za taj posao trebalo da dobije više od milion dolara.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je bio najstariji član posade na brodu “MSC Gayane“ koje su uhapsile savezne vlasti nakon što je u julu 2019. godine u Filadelfiji zaplenjeno 20 tona kokaina.

“Krijumčarenje ovih razmera verovatno ne bi bilo moguće bez glavnog oficira MSC Gayane u toj šemi”, saopšteno je na suđenju.

Marković i njegov advokat Benjamin Brajt Kuper obraćajući se na sudu američkom okružnom sudiji Harviju Bartleu III, ispričali su priču sličnu onoj koju su ispričali i drugi članovi posade “MSC Gayane”, koji su već osuđeni na zatvorske kazne u rasponu od dve do šest godina.

Kao i četvorica ostalih, rekao je da su mu se obratili na Balkanu, pre nego što je sa “MSC Gayane” uopšte krenuo na plovidbu i ponudili mu više od milion dolara, što je višestruko premašivalo njegovu godišnju platu od otprilike 108.000 američkih dolara.

Kada se obratio sudiji nije pomenuo kriminalnu organizaciju koja ga je angažovala, samo je rekao da se kaje i da sanja o povratku u Crnu Goru, prenosi „Inquirer“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar