Crni rekord u Brazilu: U danu umrlo 4.249 osoba

Svet 09. apr. 202108:45
Podeli:
Brazil koronavirus
Korona u Brazilu Foto:EPA-EFE/Genival Paparazzi

Brazil je zabeležio dnevni rekord sa 4.249 smrtnih slučajeva od posledica kovida 19, bolnice su zbog velikog broja teških slučajeva preopterećene, a Senat planira da raspravlja o odgovornosti predsednika Žaira Bolsonara koji se protivi strogim epidemiološkim ograničenjima u borbi sa pandemijom.

Kako javlja Rojters, Brazil se bori sa nedostatkom vakcina i stavom predsednika koji je zbog očuvanja ekonomije protivnik strogih mera zaključavanja.

Pročitajte još:

Javni zdravstveni sistem pokazao je znakove popuštanja zbog broja aktivnih slučajeva, a istraživanje Nacionalnog udruženja privatnih bolnica (ANAHP) ove sedmice sugeriše da čak i najbogatijim bolnicama nedostaju lekovi i druga medicinska sredstva, poput kiseonika ili respiratora.

Rojters prenosi da je Bolsonaro u svom obraćanju u sredu poručio da su posledice pandemije slične svuda i da se i u drugim zemljama masovno umire od posledica kovida 19 i tvrdio da se borba sa ovom bolešću koristi u političke svrhe, za rušenje predsednika.

Do sada je više od 345.000 ljudi umrlo od kovida 19 u Brazilu, što ga čini drugom najpogođenijom zemljom od pandemije posle SAD, čija je populacija oko 50 odsto veća.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar