„Crna Gora se trudi da bude otvorena za turiste iz Srbije“

Svet 26. mar. 202100:12 > 00:19
Podeli:
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

U Beogradu su se danas sastale premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović. Na sastanku je bilo reči o zajedničkoj brobi dve države protiv koronavirusa, ali i o aktuelnoj letnjoj sezoni. Iz Vlade Crne Gore najavljeno je da će se ova zemlja potruditi da na leto bude otvorena za turiste iz Srbije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Delegacija Crne Gore, koju predvodi ministarka zdravlja Crne Gore, trenutno se nalazi u dvodnevnoj poseti Srbiji. Borovinić Bojović se prethodno sastala sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević.

Danas je održan sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Na sastanku je bilo reči o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije koronavirusa i bilateralnim odnosima. Ministarka Borovinić Bojović istakla je neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti.

Crnogorska delegacija navela je da su pripreme za letnju turističku sezonu uveliko u toku i da će se zemlja truditi da obezbedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Premijerka Brnabić istakla je da će Srbija nastaviti da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori u borbi sa epidemijom, kao i da će vakcine koje će se proizvoditi u Srbiji biti dostupne građanima Crne Gore.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar