Crna Gora: Saslušani sveštenici zbog litije u Herceg Novom

Svet 11. avg. 202019:22
Podeli:
Foto: Nova.rs

Trojica hercegnovskih sveštenika, kao i predsednik Crkvene opštine saslušani su u Osnovnom državnom tužilaštvu zbog litije koja je održana 21. juna. Ispred tužilaštva su se okupili građani, kako bi ponovo podržali sveštenike i poručili da ne daju svetinje.

Tužilaštvo je saslušalo sveštenike Nikolu Todorovića, Zorana Miljanića i Draga Pešikana, kao i Zorana Lazarevića, predsednika Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske, u svojstvu građana, objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

 

Zoran Lazarević je kazao da je tužilac hteo da se dodatno obavesti o detaljima i činjenicama u vezi sa molebanom i litijom koji su održani 21. juna u Herceg Novom.

.„Saopštili smo da smatramo da u našim radnjama nema elemenata krivičnog dela koje bi potencijalno moglo da nam se stavlja na teret, niti su postojale pravne okolnosti koje omogućavaju da to delo postoji u tom trenutku“, kazao je Lazarević, potkrepljujući to i činjenicom da je tada postojala naredba o prestanku epidemije u Crnoj Gori, što je i bio razlog okupljanja većeg broja ljudi.

Kazao je da su on a i sveštenici suštinski ponovili izjave koje su te noći, 21. juna posle litije, dali policiji.

Otac Zoran Miljanić rekao je da su dovedeni u poziciju građana drugog reda, ali da će tako dobiti još veću snagu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar