Crna Gora: Priština traži deo obale, podneta i tužba

Svet 21. jun. 202115:02
Podeli:
Herceg Novi Crna Gora Montenegro
Herceg Novi Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Ministarstvo pravde Kosova tužilo je Opštinu Budva, Crnu Goru i kompaniju “Sunraf beach properties“, zatraživši povraćaj 4.500 kvadrata zemlje na samom šetalištu u Rafailovićima, gde se nekada nalazilo dečje odmaralište. Opština Budva je preko svog pravnog zastupnika Nikole Plamenca, osporila tužbu privremenih prištinskih vlasti i zatražila njeno odbacivanje kao neuredne.

Tužba privremenih prištinskih institucija se odnosi na Opštinu Budva, Crnu Goru i kompaniju „Sunraf beach properties“, a u njoj se tvrdi da su odmaralište „Ganimete Terbeshi“ kupili pre šest decenija.

Tužba za utvrđivanje prava svojine, u koju su podgoričke „Vijesti“ imale uvid podnesena je kotorskom Osnovnom sudu.

Prištinske institucije od kotorskog suda traže donošenje privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja zemlje do okončanja sudskog spora, piše podgorički dnevnik.

Priština tvrdi da je vlasnik pomenute imovine, a kao dokaz je priložen kupoprodajni ugovor zaključen 22. marta 1961. u Sreskom sudu u Kotoru, kada je parcelu od 4.555 kvadrata kupio Savet za socijalnu politička i socijalna pitanja nekadašnje Socijalističke automne pokrajine (SAP) Kosovo i Metohija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar