Crna Gora produžila mere do 30. aprila

Svet 15. apr. 202022:08
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Crnogorsko nacionalno koordinaciono telo produžilo je do 30. aprila mere uvedene za sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Građanima Crne Gore uveden je policijski čas – od ponedeljka do petka od 19 časova do pet časova narednog dana, subotom od 13 do pet časova narednog dana, a nedeljom od 11 do pet časova narednog dana.

Između ostalog, u Crnoj Gori je na snazi i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Mere propisuju i ograničavanje broja kupaca u odnosu na površinu prodajnog objekta, tako što na 10 kvadratnih metara može da se nalazi samo jedan potrošač.

Zabranjen je ulazak strancima, osim strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i strancima koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet robe.

Promet robe za potrebe Crne Gore kao i za tranzit ostaje nesmetan, uz posebne mere zdravstveno-sanitarnog nadzora, prenose crnogorski mediji.

Prema ovoj odluci, ostaje obavezna samoizolacija za sve crnogorske državljane, kao i za strance koji imaju stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, koji dolaze iz inostranstva.

Na snazi je i dalje zabrana pružanja ugostiteljskih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, a zatvoreni su disko klubovi, barovi i noćni klubovi, kafići, kafane, kafeterije, restorani i barovi, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima.

Zatvoreni su i tržni centri, dečje igraonice, fitneš centri, kazina, kladionice, kockaranice.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram