Ministarka o Latinki Perović: Ka’ će ova baba da ode više…

Svet 31. dec. 202009:38 > 11:2814 komentara
Podeli:
Foto: MCB, Printscreen/YouTube/ Univerzitet Crne Gore

Crnogorska ministarka prosvete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić, za koju je predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao da je "teško i za visokoškolsku ustanovu, a kamoli za Vladu", uzburkala je ponovo javnost uvredljivim komentarom na društvenim mrežama na račun istoričarke Latinke Perović.

Pročitajte još:

Bratić, koja je u žižu javnosti dospela uvredljivim komentarom na račun hrvatskog novinara Borisa Dežulovića za koga je rekla da je ”đubre ustaško i magarac”, sada se uključila u Fejsbuk raspravu o Latinki Perović, koju je inicirao izvesni Bojan Baća, a povod je bio tekst pod naslovom: ”Latinka Perović: Dešavanja u Crnoj Gori će dovesti do destabilizacije cijelog regiona”.

Ministarka je napisala komentar: ”Ka’ će ova baba da ode više Bogu na istinu, Bože mi prosti…” da bi potom, na komentar jednog od korisnika da se i ”bolji kopaju”, ministarka dodala: ”i življi, što je govorila moja pokojna baba…”.

Foto: Facebook/Bojan Baća

Tim povodom oglasio se i Građanski demokratski forum koji je ocenio da su ministarkine reči „izraz primitivnog poimanja društvenosti i javne komunikacije i tragičan primer nekulture dijaloga“.

„Kada se poznata javna ličnost vređa sa neskrivenim priželjkivanjem njenog biološkog kraja, to je odraz patologije svesti onoga ko takve reči upućuje i ne stidi se da to učini javno i sa položaja visoke državne funkcije. Uz takvu osobu se teško mogu poređati i gube značenje: prosveta, kultura, nauka, pa i sport“, navodi se u saopštenju GDF-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar