Crna Gora ključa, novi protest sutra, okupljeni tražili smenu Abazovića VIDEO

Svet 19. jan. 202219:38 > 20:04
Podeli:

Građani, njih nekoliko stotina, protestovali su večeras ispred zgrade Vlade, u znak podrške njenom aktuelnom rukovodstvu.

Protest je trajao oko sat vremena, a najavljeno je da će skup biti održan i sutra u isto vreme na istom mestu u Podgorici, kao i u ostalim gradovima.

Najava za večerašnje okupljanje je deljena preko društvenih mreža, ali nije poznato ko je organizator. Prema informacijama „Vijesti“, skup navodno organizuju ljudi bliski premijeru Zdravku Krivokapiću.

Okupljeni ispred zgrade Vlade skandirali su "izdaja" i "smenite Dritana".

"Odbrana narodne volje koju je narod iskazao 30.avgusta", navodi se u najavi za okupljanje, čije održavanje "Vijestima" sa adresa koje su kontaktirane jutros niko još nije potvrdio. Najava je prosleđena i opštinskim odborima nekih partija.

Na skupu je poslanik UCG Vladimir Dobričanin. Partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i Krivokapića tvrde da ne stoje iza ovoga i da ne znaju ko je organizator.

Političke stranke koje su na izbore 30. avgusta 2020. godine izašle kao članice koalicije "Za budućnost Crne Gore" tvrde da su dobili poziv preko mejla da učestvuju na protestu.

Koalicija "Crno na bijelo" podnela je danas Skupstini inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Na pres konferenciji 17. januara CnB je predlozila model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović peva u kafani

Komentari

Vaš komentar