Crna Gora dobila Savet za borbu protiv koronavirusa

Svet 11. dec. 202017:51
Podeli:
Foto: N1

Vlada Crne Gore formirala je danas Savet, nezavisno stručno telo, za sprovođenje aktivnosti na iskorenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom kovid-19 na teritoriji Crne Gore, prenose Vijesti. Predsednica tog tela je ministarka zdravlja Jelena Borovinić - Bojović.

Članovi Saveta su i su ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, te IgorGalić, koji će biti novi direktor Instituta za javno zdravlje.

Zadatak Saveta, kako je navedeno, biće da „na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje Crne Gore, posebne komisije Ministarstva zdravlja i zdravstvenih ustanova, priprema i dostavlja Ministarstvu zdravlja, Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i drugim relevantnim međunarodnim telima izveštaje o ispunjenju obaveza koje je preuzela Crna Gora za odstranjivanje i sprečavanje širenja kovid-19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar