Podeli
korona u crnoj gori
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Laboratorije Instituta su od poslednjeg preseka izvršile analizu 297 uzoraka od kojih je 4 bilo pozitivno na novi koronavirus. Novooboleli su iz Podgorice: 2, Berana: 1 i Bijelog Polja: 1, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

“Slučaj iz Bijelog Polja je povezan sa dešavanjem u Rožajama, dok se kod ostalih sprovode epidemiološka istraživanja”, navodi se u saopštenju IJZCG.

U Crnoj Gori je trenutno aktivno 35 slučajeva koronavirusa: Rožaje: 14 Podgorica: 11 Berane: 3 Budva: 2 Cetinje: 2 Bar: 1 Ulcinj: 1 Bijelo Polje: 1

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) danas je odlučilo je da uvede više privremenih epidemioloških mera u Rožajama, gde se raširio koronavirus importovan iz Srbije i utvrdilo da je najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija koronavirusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. NKT donelo je privremene mere za Rožaje: Zatvara se granični prelaz Vuča, obavezne maske i na otvorenom… Vojska i policija pojačavaju kontrolu državne granice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar