Cirkus hrvatskog predsednika i ministra odbrane na ispraćaju vojnika na Kosovo

Svet 22. nov. 202111:41 > 12:46
Podeli:
Zoran Milanović Foto: N1

Nova runda okršaja Milanović-Banožić. Ministar odbrane danas je odlučio da se ne pojavi na ispraćaju hrvatskih vojnika na Kosovo, a predsednik Hrvatske tu odluku je komenatrisao rečima da "Banožić manipuliše, ni prvi ni zadnji put".

PROČITAJTE JOŠ:

U vojarni „132. brigade Hrvatske vojske“ u Našicama održan je svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR na Kosovo. U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske među kojima se nalazi šest žena. Svečanosti je prisustvovao predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Ministar obrane, Mario Banožić takođe je trebao da bude prisutan, međutim, odustao je u zadnji čas, prenosi N1 Hrvatska.

Banožićev vozač se okrenuo i otišao

Po dolasku pred kasarnu njegov je vozač okrenuo auto i vratio se. U MORH-u kažu da nema uslova za rad, da je predviđeno obraćanje samo predsednika Milanovića, a ne i ministra obrane i zapovednika kontigenta. Ministar obrane na Fejsbuku je objavio kako je otkazao dolazak u kasarnu.

“Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku kasarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim učestvovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razume prve dve rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim srećan put i uspešnu misiju. Vidimo se uskoro”, napisao je mnistar obrane Mario Banožić na Fejsbuku.

Milanović: Banožić manipuliše, ni prvi ni zadnji put

Ni novinari nisu pušteni u kasarnu, iako ih je MORH pozvao, već su ostali ispred ograde da čekaju izjavu predsednika Milanovića koji je odlučio da im se obrati iako ih nije pozvao.

 

 

„Odlučio sam da ne dajem izjave u krugu kasarne kako bi bila zaštićena od dnevne politike. Ministar se u poslednjem trenutku nije pojavio. I detetu je bilo jasno da svima skupa manipuliše, ni prvi ni zadnji put“, rekao je Milanović.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu ministra Banožića da ne „želi da učestvuje u igrokazu“, Milanoviće je rekao da „ovo nije igrokaz, ovo je grčka drama“.

„Svašta mi se prigovaralo, ja sam vrhovni zapovednik, ja kad idem transportnim sredstvima idem uz svu dokumentaciju, a on se ukrcao na avion, zvaću Plitvice da vidim koliko je medveda ‘roknuo’ putem. Tako će biti dok ga Plenković ne stavi k nozi“, rekao je Milanović.

Podsetimo, u našičku kasarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR na Kosovo danas su trebali da dođu i predsednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. Ministarstvo obrane juče je nešto pre 13 sati uputilo poziv medijima za dolazak u kasarnu i medijsko praćenje svečanog ispračaja.

Sat vremena kasnije medijima je iz Kancelarije predsjednika stiglo obaveštenje da u kasarnu “132. brigade” u Našice dolazi Vrhovni zapovednik Zoran Milanović uz napomenu da “Učestvovanje medija na svečanom ispraćaju nije predviđeno”.

“Javnost ćemo informisati o održanom događaju saopštenjem i fotografijama”, stoji u službenom obaveštenju Kancelarije predsednika.

BONUS VIDEO: Zoran Milanović: Dodik je poslednji problem BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram