Završen protest u Podgorici, okupljanja i u drugim gradovima

Svet 28. avg. 202021:21 > 22:21
Podeli:
Foto: TANJUG/AP Photo/Risto Bozovic

U Podgorici je večeras završena protestna šetnja, a kako je rečeno, sutra neće biti okupljanja ispred Hrama. U više gradova Crne Gore večeras su ponovo održani protesti građana zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Građani su se okupili u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Žabljaku...

U Podgorici građani su i večeras krenuli samoinicijativno u protestnu šetnju, a njima su se4 pridružili i građani Kuča, koji su pešice došli u glavni grad. Oni nose zastave Crne Gore, Srbije i SPC.

Ispred hrama u Podgorici građanima Kuča priređen je veličanstven doček.

Građani su nakon molebana u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, krenuli samoinicijativno u protestnu šetnju ulicama Podgorice.

Sveštenstvo je pozvalo građane da izađu na izbore i glasaju za svetinje.

Okupljeni su skandirali „Ne damo svetinje“, i pevaju pesme o Kosovu i „Ustala je Crna Gora“.

Nosili su zastave Crne Gore, Srbije i crkvene.

Blizu Hrama bilo je parkirano nekoliko policijskih vozila, a saobraćaj niko nije regulisao.

U Baru je organizovana protestna kolona automobila, takozvana auto-litija, na kojoj su se okupili građani koji su ustali protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti, pišu Vijesti.

Ranije danas, u Baru je trebalo da bude organizovana „litija barkama“, ali je policija sa više plovila zaustavila nedozvoljeno okupljanje.

Protestna šetnja je večeras organizovana i u Mojkovcu, Andrijevici, na Žabljaku i u Bijelom Polju.

Prema aktuelnim merama za sprečavanje širenja koronavirusa u Crnoj Gori, javna okupljanja se ograničavaju na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mestima, a na 20 osoba u zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom obavezno je na celoj teritoriji Crne Gore, uključujući i decu stariju od sedam godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mera.

 

Komentari

Vaš komentar