CG: Ostavke u kriznom štabu zbog kršenja mera na mitingu

Svet 07. sep. 202020:18 > 22:57
Podeli:
Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Šef Kriznog medicinskog štaba dr Ranko Lazović i član ovog tela dr Nemanja Radojević podneli su ostavku u Štabu, saopštili su danas na konferenciji za medije Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT).

„Više meseci smo svedoci predizbornih i postizbornih dešavanja. Teško je ne naći analogiju sa Ivom Andrićem o kugi i koleri, kada je govorio da se bolesti menjaju, a ponašanje ne. Cilj je zdravlje ljudi. Podneo sam ostavku na sednici kriznog medicinskog štaba“, kazao je Radojević.

„Epidemiološki smo potpuno identični i korona će nas samo dodatno ujediniti, mnogo bolje i brže od političara. Doviđenja. PS. Možda dokažemo da je dim efikasno dezinfekciono sredstvo protiv korone!?“.

On je u svojoj Fejsbuk objavi priložio fotografije sa sinoć održanog skupa u centru Podgorice i sa slavlja pristalica opozicije ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Podsetimo, Krizni medicinski štab formiran je 25. marta NKT.

Cilj štaba je, kako je tada saopšteno, preduzimanje svih aktivnosti neophodnih za nastavak uspešnog suočavanja Crne Gore sa pandemijom virusa korona i upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom Crne Gore u narednom periodu, prenosi In4s.

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici u nedelju naveče je održan „patriotski skup“, kojem je, po pisanju medija, prisustvovalo 50.000 ljudi. Prema policijskim evidencijama, iz drugih gradova je u Podgoricu došlo između šest i sedam hiljada ljudi, uglavnom privatnim automobilima i sa nekoliko autobusa.

Inače, u Crnoj Gori još uvek je na snazi zabrana većih okupljanja od 40 ljudi na otvorenom i obavezno je nošenje zaštitnih maski za sve stanovnike koji su stariji od 7 godina, a zbog koronavirusa odgođen je početak školske godine i početak rada vrtića za 1. oktobar.

 

Komentari

Vaš komentar