Čestitka ministra za 8. mart – mapa Bugarske s Makedonijom

Svet 15. mar. 202121:00 > 22:34
Podeli:
Foto: Facebook/Красимир Каракачанов

Potpredsednik Vlade Bugarske Krasimir Karakačanov objavio je na svom Fejsbuk profilu čestitku za 8. mart. - mapu Sanstefanske Bugarske, kada se cela Makedonija nalazila u granicama Bugarske. On je ovim postupkom izazvao bes građana Severne Makedonije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je ovaj potez Karakačanova nazvao „predizbornim folklorom“, a predsednik Stevo Penderovski je optužio Karakačanova da krši sporazum o dobrosusedskim odnosima.

„U Bugarskoj se uoči parlamentarnih izbora ne čuje antimakedonska retorika, niti se mogu videti akti vandalizma, za razliku od Skoplja“, izjavio je Karakačanov. Po njegovim rečima, sused nema razloga da se ljuti zbog predizborne kampanje koju vodi njegova partija.

„To je jednostavno čestitka za 8. mart kojom čestitamo ženama njihov dan, čestitamo bugarskim majkama. Bugarske majke žive, ne samo u okvirima današnje Bugarske. Zato to ne mogu nazvati provokacijom, jer u udžbeniku za istoriju svake države postoje karte različitih istorijskih perioda određene nacije ili države“, naglasio je on.

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar