„Češki Tramp“ ima svoju Melaniju: Mlađa je 20 godina i novac troši bez kočnice

Svet 12. okt. 202115:33
Podeli:
Monika Babišova i Andrej Babiš Foto:EPA-EFE/IAN LANGSDON

Milijarder Andrej Babiš, poznat i kao "češki Tramp", oduvek je važio za kontroverznu figuru, kako u biznisu, tako i u politici. Mediji naširoko pišu i o njegovim aferama , ali i njegovoj lepšoj polovini. Ko je Monika Babiš (43)?

PROČITAJTE JOŠ:

Monika je od svog supruga mlađa čak 20 godina. Završila je srednju ekonomsku školu, smer organizacija admnistracije.

Godinama je prate priče da je sa Andrejem Babišem samo zbog novca, ali ona to kategorički poriče.

„Navikla sam da ljudi misle da sam sa njim zbog novca. Kada vide da je 20 godina starije od mene, to je verovatno prva stvar na koju pomisle. Međutim, kada smo se upoznali Andrej nije imao milijarde kao danas. I tada se bavio biznisom, ali je imao solidnu platu. To je glavni dokaz da sa njim nisam zbog para. Ako želim da kupim nešto skuplje uvek ga pitam, a obično kupujem u običnim prodavnicama“, kaže češka Melanija.

Kada ne ide u šoping, bavi se dizajnom enterijera, a svog supruga prati na državnim i političkim događajima.

Monika Babišova Foto:Alex Edelman / The Photo Access / Profimedia

Takođe, Monika Babiš predstavlja svog supruga u Upravnom odboru fondacije Agrofert osnovane 2011. godine. Takođe, učestvuje u razvoju fondacije kao član Naučnog veća. Fokus njenog rada je pomoć samohranim majkama.

Kako su se češki Trampovi upoznali?

Par se prvi put sreo 1992. godine. Monika je tada radila kao sekretarica u firmi u kojoj je Babiš bio jedan od partnera. Odmah su se svideli jedno drugom, ali se veza dogodila mnogo kasnije, pošto su oboje u tom trenutku bili u braku sa drugim ljudima.

Monika Babišova Foto:EPA-EFE/ALEX EDELMAN

Mediji su pisali da je upravo zbog Babiša „pukao“ njen prvi brak, ali je ona to demantovala. Tvrdila je da je njen brak „propadao“ godinu dana jer je ljubav nestala, a odnos sa tadašnjim mužem prerastao u odnos „brata i sestre“. U to vreme je Babiša „samo poznavala“.

Iako su godinama zajedno, Monika se za Andreja Babiša udala tek 2017. godine, posle 23 godine veze. Glamurozno venčanje upriličeno je za 200 gostiju i to praktično pred samu predizbornu kampanju. Iako su se u pojedinim medijama pojavile optužbe da su venčanje oraganizovali zbog popularnosti, Monika je tvrdila da to nije tačno i da je svadbeno slavlje dugo planirano. Dodala je venčanje „ishod njihovog odnosa“, ali da nije očekivala da opozicija kaže bilo šta drugo osim optužbi.

Monika Babišova i Andrej Babiš Foto:Eric FEFERBERG / AFP / Profimedia

„Deca su želela da se venčamo. Nakon 23 godine, mislim da je to sasvim normalno. Ili da se rastanemo. Ili brak ili raskid, a za to nemamo razloga“, rekla je.

Novopečeni par Babiš ipak nije išao na medeni mesec jer premijer nije imao vremena za to.

Inače, Babišovi imaju dvoje dece – ćerku Vivien (rođena 2000. godine) i sina Fredirika (rođen je 2003. godine).

Monika obožava skupe stvari

Babiševo bogatstvo prema Forbsu iznosi 3,4 milijarde dolara. Kako mediji pišu, Monika obožava modu i na „krpice“ troši najviše novca.

Češki mediji izveštavali su da se na događajima u Pragu pojavljuje sa nakitom vredim po nekoliko desetina hiljada evra, a da su joj slabost ekstravagantne cipele. Navodno, skupocenu odeću koju više ne nosi poklanja dobrotvornim ogranizacijama.

 

Skandal na Instagramu

Monika Babišova je veoma popularna na Instagramu, ali je zbog svojih postupaka na ovoj društvenoj mreži bila na meti kritike 2019. godine.

Tokom božićne zabave u Babiševoj kući, nosila je kostim „gospođe baba mraz“, a njen dugogodišnji prijatelj Ivan Šablutura, inače baštovan, cvećar i dizajner enterijera,  došao je u kostimu kardinala. Nekoliko fotografija sa ove zabave, pojavilo se na društvenim mrežama, ali nisu fotografije podigle buru već komentar koji je Šablutura napisao uz jednu od njih.

„Zabavaljamo se na zabavi, a siromašni fotografijama za kompjuterom. Mislim da je sve u redu“, naveo je.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar