Gradonačelnik Budve za Nova.rs: „Crna Gora je dotakla dno“

Svet 17. jun. 202015:47 > 16:35
Podeli:
Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

"Borićemo se za pravdu! Ovo što su nam jutros uradili je vandalsko postupanje vlasti, koje je izvan svih procedura. Dotakli su dno!", rekao je za Nova.rs Marko Carević, gradonačelnik Budve, odmah nakon što je pušten na slobodu.

„Mi smo legitimni predstavnici građana, a ovakav postupak naše braće, koja su na jedan divljački i udbaški način upala u zgradu i obračunali se sa nama je nešto što tek treba u narednom periodu da razmotrimo i da vidimo šta ćemo preduzeti. Crna Gora je danas dotakla dno!“ priča Carević, dok se iza njega čuju povici i skandiranje stotine okupljenih građana, koji mu pružaju podršku od jutros i koji su ga dočekali ispred stanice.

Carević, ali i i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva, Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine pušteni su iz stanice, ali je Carevićev sin zadržan u pritvoru.

Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Carević je rekao da će sutra doći u Opštinu na svoje radno mesto i pozvao da ostanu ispred zgrade Opštine i da tako iskažu bunt.

„Fizički bol koji trenutno osećam je ništa prema bolu u duši zbog naše Crne Gore koja je danas pala na dno. Mi smo oslobođeni krivične odgovornosti, ali moj sin je priveden i zadržan. On je hteo da brani svoga oca, kada su me napali, a optužili su ga za napad na službeno lice. Izborićemo se i sa tim jer smo u pravu i istina je na našoj strani“ kaže Carević.

Pročitajte još:

On je naglasio da će sutra doći u Opštinu na svoje radno mjesto i pozvao građane da ostanu ispred zgrade Opštine i da tako iskažu bunt.

Carević je pozvao sve okupljene i da u nedelju dođu na litije.

Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Carević je rekao i da ovo sto je danas urađeno u Budvi, rade samo „kukavice i izrodi.“

“Pogledajte uniformisano lice sa puškom na vratima Opštine, da li je to ta demokratija na koju se poziva Crna Gora? Videli ste jutros kako kukavice bestidno gaze i ruše sopstveni Ustav na koga se pozivaju. Ulaze i ruše i sprovode svoju diktaturu. Da li je to ta Crna Gora na koju se pozivaju. Mi gradimo Crnu Goru na ljudskosti, na dostojanstvu i na onome na čemu smo podizani, a to je ljudska reč”, poručio je Carević.

Crna Gora nema Ustav

Radović je rekao da je javnost jutros mogla da vidi da Crna Gora nema Ustav.

“Da su zakoni i pravo suspendovani i podređeni najvećem diktatoru Milu Đukanoviću. Ovo danas je direktno naredio Milo Đukanović, neprijatelj Crne Gore koga moramo pobediti na izborima”, kazao je Radović.

On je poručio Snežani Kuč i Vladimiru Bulatoviću:

“Ta gospoda koja su na ovakav način ušla u Opštinu, koja treba sutra da žive među nama, poručujem im da ćemo ih vrlo brzo izbaciti odatle”, kazao je Radović.

Podsetimo, juče je Upravna inspekcija – Ministarstvo javne uprave je oko 16 i 30 časova pokušala da uruči rešenje kojim se nalaže opštinskom rukovodstvu da omoguće ulazak u službene prostorije Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč. Inspekcija je došla na zahtev vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića.

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave pokušala je da obezbedi da se u skupštinsku službu Opštine zavede odluka nove skupštinske većine kojom su neustavno i protivzakonito smenjeni predsednik opštine Budva Marko Carević i predsednik SO Budva Krsto Radović. Sa druge strane u službenim prostorijama bili su legitimno izabrani lokalni funkcioneri na čijem je čelu Marko Carević, koji nisu želeli da napuste zgradu opštine, zbog čega su privedeni.

Carević je još uvek legitimni gradonačelnik Budve i pored toga što je buduća vlast u tom gradu na nasilan način želela da otme opštinski pečat i uđe u prostorije skupštine opštine. Time bi neustavno skratila povereni mandat Demokratskom frontu čiji je Carević predstavnik i prekršila Ustav Crne Gore, koji predviđa preuzimanje vlasti po proceduri koju nova budvanska vlast ne želi da poštuje.

Komentari

Vaš komentar