Bugarski Socijalisti neće podržati vladu premijera Borisova

Svet 05. apr. 202120:04
Podeli:
Kornelija Ninova
Kornelija Ninova Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Liderka Bugarske socijalisticke partije (BSP) Kornelija Ninova izjavila je danas da je principijelni stav te stranke protiv bilo koje koalicije s desničarskim GERB-om premijera Bojka Borisova.

„Nećemo podržati nijednu vladu koju predloži GERB, bila ona sa ili bez Borisova, bilo da je čine stručnjaci ili političari“, rekla je Ninova, prenela je BTA.

Ona je, takođe, rekla da je ceo Izvršni biro BSP-a upravo podneo ostavku, ali da ona neće podneti ostavku jer stranka trenutno ne može da ostane bez lidera i da održi interne izbore.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na osnovu nepotpunih rezultata, koalicija GERB-UDF (Unije demokratskih snaga) pobedila je u nedelju na parlamentarnim izborima u Bugarskoj.

BSP je osvojila treće mesto posle partije „Ima i ovakvih ljudi“ popularnog TV voditelja i pevača Slavija Trifonova, koja je na drugom mestu.

Prema rečima Ninove, BSP je postavio sebi za cilj da bude politička sila, ali je na izborima u nedelju izgubio čak i drugo mesto, što je opisala kao težak gubitak.

Borisov, čija je stranka GERB osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima, ali daleko od toga da samostalno formira vladu, predložio je u nedelju uveče ostalim strankama koje ulaze u novi parlament da „zakopaju ratne sekire“ i formiraju ekspertsku vladu.

„Nudim vam mir. Predlažem da ubacimo stručnjake, zaposlimo ljude, preuzmemo odgovornost i učinimo sve da Bugarska do decembra izađe iz pandemije i krene napred“, rekao je Borisov u obraćanju, nakon održanih parlamentarnih izbora.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar