Tass: Niko nije preživeo, broj žrtava u sibirskom rudniku porastao na 52

Svet 25. nov. 202122:30
Podeli:
Foto: Governor of Kemerovo region press office photo via AP

Broj poginulih u nesreći u sibirskom rudniku uglja porastao je na 52, javljaju ruski mediji.

Prvobitno je bilo potvrđeno da je 11 ljudi umrlo, nakon što se ugljena prašina u ventilacionom oknu zapalila rano jutros u rudniku „Listvyazhnaya“ u Sibiru.

U trenutku nesreće u rudniku je bilo oko 285 ljudi, a većina je pobegla. Od toga je 49 prebačeno u bolnicu sa povredama. Neki od povređenih imaju trovanje dimom, a četvoro je u kritičnom stanju, piše BBC.

I ruska državna agencija „Tass“ i privatni „Interfax“ izvestili su da je broj mrtvih porastao na 52, a jedan izvor iz hitne pomoći rekao je za „Tass“ da „niko nije preživeo“.

Nejasno je koliko je spasilaca među poginulima.

Foto: Governor of Kemerovo region press office photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da se nada da će „uspeti da spasu što više ljudi“, opisujući gubitak života kao „veliku tragediju“.

Ovo nije prva nesreća u rudniku. Prema pisanjima lokalnih medija, 2004. godine u eksploziji gasa metana poginulo je 13 ljudi, te da nesreće u ruskim rudnicima nisu neuobičajene.

Vlasti su 2016. godine procenile bezbednost 58 rudnika uglja i proglasile 34 posto potencijalno nebezbednim. na listi se u to vreme nalazio i ovaj rudnik „Listvyazhnaya“, kažu ruski izveštaji.

Bonus video: Izvlačenje ranjenika iz fabrike posle eksplozije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar