Britanski ministar zdravlja će primiti vakcinu uživo na TV

Svet 04. dec. 202000:45
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski ministar zdravlja Met Hankok kazao je da će primiti vakcinu Fajzer uživo u emisiji "Good Morning, Britain" zajedno s voditeljem Pirsom Morganom. I britanski premijer Boris Džonson sinoć je izjavio da bi pristao primiti vakcinu uživo na TV-u, kako bi ljude uverio u njenu efikasnost.

Hankok je u jutarnjim vestima govorio o tome da je vakcina Fajzer  odobrena za upotrebu u Velikoj Britaniji.

Imunizacija bi mogla započeti za nekoliko dana za ljude iz visoko prioritetnih grupa. Velika Britanija je već naručila 40 miliona doza, a prve doze stižu u Britaniju idućih dana.

Međutim, mnogi su zabrinuti zbog sigurnosti vakcine, jer je, kako smatraju, nastala u kratkom vremenskom periodu pa su izjavili da ne žele da je prime iako vladini službenici tvrde da je sigurna. Upravo kako bi ljudima promenio stav i dokazao efikasnost vakcine, Hankok se odlučio na ovaj potez.

I kontroverzni TV voditelj takođe nema dileme kada je vakcina u pitanju pa će je primiti u svojoj emisiji uživo.

„Važno je da kod ljudi ublažimo strah od vakcine ako on postoji. Što se nas više vakciniše, rezultati će biti bolji i zato sam to odlučio napraviti uživo. Važno je ljudima ukazati primerom“, zaključio je Morgan.

Podsetimo, i britanski premijer Boris Džonson sinoć je izjavio da bi pristao primiti vakcinu uživo na TV-u, kako bi ljude uverio u njenu efikasnost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar