Britanija traži da se oslobodi Navaljni

Svet 02. feb. 202119:24
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH / POOL

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab zatražio je da Rusija odmah pusti na slobodu opozicionara Alekseja Navaljnog koji je danas osuđen na 3,5 godine zatvora.

„Velika Britanija poziva na hitno i bezuslovno puštanje Alekseja Navaljnog i svih mirnih demonstranata i novinara uhapšenih tokom poslednje dve nedelje“, rekao je ministar spoljnih poslova Dominik Rab, prenosi Rojteres.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Današnja perverzna presuda usmerena na žrtvu trovanja, a ne na odgovorne, pokazuje da Rusija ne ispunjava najosnovnije obaveze koje se očekuju od bilo kog odgovornog člana međunarodne zajednice“, ističe Rab.

Navaljni je uhapšen na ruskoj granici 17. januara nakon povratka iz Nemačke, gde se oporavljao od navodnog trovanja nervnim vojnim agensom.

Prema tvrdnjama ruskih organa vlasti, Navaljni i njegov brat su finansijski oštetili kompaniju Iv Roše, zbog čega su dobili uslovne kazne zatvora od tri i po godine, za koju je Federalno kazneno-popravna služba tražila da bude preinačena u kaznu zatvora, nakon povratka Navaljnog u zemlju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar