Britanija planira da ukine karantin za imunizovane građane

Svet 09. jul. 202109:30
Podeli:
Velika Britanija koronavirus
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Britanija planira da ukine karantin potpuno vakcinisanim osobama koje dolaze iz drugih zemalja u narednim nedeljama, potvrdio je ministar saobraćaja Grant Šaps, najavljujući promenu pravila za britanske stanovnike koji su primili dve doze.

PROČITAJTE JOŠ:

„Želimo da to omogućimo ljudima i aktivno radimo na tome. U sledećih nekoliko nedelja moći ćemo da kažemo nešto više i o drugim mestima u svetu za koje bi to moglo da važi“, rekao je Šaps za Skaj Njuz.

On je tokom jučerašnjeg dana najavio da potpuno vakcinisani stanovnici Britanije koji u zemlju stižu iz područja srednje jakog rizika više neće morati da idu u samoizolaciju po dolasku.

Šaps je saopštio i da će se proces priznavanja vakcinalnog statusa usmeriti na zemlje koje primenjuju vakcine koje je odobrila SZO i rekao da je taj proces složen jer svaka zemlja ima različite sisteme sertifikacije.

„Sa EU je lakše jer imaju svoj vlastiti digitalni sertifikat, komplikovanije je sa drugima zemalja, SAD na primer, oni nemaju digitalizovan sistem“, naglasio je Šaps u odvojenom intervjuu za BBC, prenosi Rojters.

Bonus video: Vakcina koja je promenila svet

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar