Boris Džonson: Prerano je za ublažavanje restriktivnh mera

Svet 06. feb. 202113:19
Podeli:
Boris Džonson Foto:Tanjug/Justin Tallis, Pool via AP

Prerano je da se zemlja sada oslobađa restriktivnih mera, ocenio je danas premijer Velike Britanije Boris Džonson, a prema glasinama životi Britanaca će se vratiti normalnim tokovima najverovatnije u maju.

Pročitajte još:

Džonson se posvetio pravljenju plana kako da se ublaže mere, pošto ga istovremeno poslanici Konzervativne stranke pritiskaju da odmah olakša situaciju nakon revakcinacije najranjivijeg dela populacije, preneo je Gardijan.

Iz kancelarije britanskog premijera su danas potvrdili da će na red za vakcinaciju doći ljudi stariji od 50 godina, kao i rizične grupe starosnog doba između 16 i 65 godina, i to će se desiti do maja.

Mark Harper, direktor Kovid grupe za oporavak, je rekao da bi bilo „skoro nemoguće opravdati postojanje bilo kakvih restriktivnih mera“ u trenutku kada se devet glavnih grupa stanovništva vakciniše.

Premijer zemlje koja je među najteže pogođenim koronavirusom i iz koje je potekao novi, zarazniji soj virusa, ocenio je, međutim, da situacija još uvek nije takva da je popuštanje epidemioloških mreža opravdano i moguće.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar