Bošnjačka stranka neće biti deo nove vlade Crne Gore

Svet 18. okt. 202018:18
Podeli:
Foto: NOVA M

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine u Crnoj Gori, odlučeno je danas na sednici Glavnog odbora te partije koja je održana u Rožajama.

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine. To je odlučeno danas na sednici Glavnog odbora te partije koja je održana u Rožajama, prenosi RTCG.

„Aktuelni politički trenutak nas opredeljuje da ne treba da budemo član nove Vlade“, rekao je Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora.

Pročitajte još:

„GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana. Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi“, saopšteno je iz partije.

Ističu da će podržavati sve procese koji su usmereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unapređenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

„Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržaćemo sva zakonska rešenja u tom pravcu. Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba da bude članica buduće Vlade“, saopšteno je iz BS.

Dodaju i da će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

„Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore.“

Na sednici je na predlog predsednika Rafeta Husovića za novog potpredsednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Sednici GO, koji ima 90 članova, prethodilo je zasedanje Predsedništva radi detaljne analize aktuelnog političkog momenta u Crnoj Gori.

RTCG podseća da je lider BS Rafet Husović razgovarao u petak sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem.

Tom prilikom je saopštio da je Bošnjačka stranka (BS) spremna da sa svojim kadrovskim potencijalom participira na više mesta u novoj Vladi, ako odluči da bude deo nove većine.

On je tada rekao i da ga je mandatar upoznao sa temama za koje je smatrao da su bitne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar