Borovinić Bojović: Bila sam protiv donacije vakcina Kosovu

Svet 24. jun. 202122:49
Podeli:
Jelena Borovinić Bojović Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S.Matić

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović izjavila je danas, komentarišući to što je Crna Gora donirala vakcine protiv koronavirusa Kosovskim bezbednosnim snagama, da se "striktno protivila" bilo kakvoj donaciji vakcina kojima ta zemlja raspolaže.

POGLEDAJTE JOŠ:

Borovinić Bojović je za Sputnjik rekla da je bila izričito protiv ove donacije, jer je, kako je navela, Crna Gora teškom mukom došla do vakcina za svoje građane.

„S obzirom na to da smo u decembru zatekli nula vakcina i nula vakcinisanih, samo mi znamo kako smo mukotrpno dospeli do vakcina za trećinu punoletnih građana koji su vakcinisani prvom dozom i više od četvrtine koji su potpuno imunizovani. Donacija vakcina ka eksternim faktorima, u trenutku kad se i dalje borimo za vakcine koje smo ugovorili, nije prihvatljiva“, poručila je ministarka.

Borovinić Bojović je naglasila da bi apsolutni prioritet trebao da bude zdravlje građana Crne Gore.

„Bilo bi odlično kad bismo dospeli u situaciju da doniramo vakcine, ali to trenutno, nije slučaj. Dakle, moj stav je jasan – protiv sam bilo koje donacije vakcina“, podvukla je Borovinić Bojović.

Ministar odbrane u vladi privremenih institucija samouprave u Prištini Armend Mehaj saopštio je u utorak da je Crna Gora donirala 400 doza vakcina protiv korona virusa pripadnicima KBS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar