Borisov odbacio poziv predsednika Bugarske za ostavku vlade

Svet 12. jul. 202018:25
Podeli:
Bojko Borisov Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL

Bugarski premijer Bojko Borisov odbacio je poziv predsednika Rumenu Radeva da vlada i javni tužilac podnesu ostavku, i poručio da se vlast menja na izborima.

„Ja sam demokrata, postoje demokratski načini za preuzimanje vlasti a to se radi na izborima. Nije demokratski uvesti prelaznu vladu na mala vrata da preuzme zakon u svoje ruke“, objavio je Borisov u video-poruci na svom Fejsbuku.

On je rekao da je vlada uradila mnogo toga i da je na vlasti zbog osećaja odgovornosti da spreči opoziciju da razbije državu, prenosi BTA.

„Oni ne mogu da upravljaju zemljom, oni su to pokazali, svaki put kad su bili na vlasti, fondovi EU su bili blokirani“, rekao je Borisov.

Sinoć je u Sofiji i drugim gradovima treći dan zaredom održan protest zbog racije u kabinetu bugarskog predsednika Rumena Radeva, koju je naložilo tužilaštvo.

Radev je u obraćanju naciji u subotu rekao da su ostavke vlade i tužilaštva zatražili demonstranti, a da on upućuje poziv usled napetosti nakon što su se u petak sukobili simpatizeri vlade i pristalice predsednika.

Borisov je pozvao demonstrante da se uzdrže od nasilja i sukoba i dodao da je uvek imao poštovanje za proteste, ali je istovremeno upozorio da zbog pandemije korona virusa Bugarskoj predstoje teski meseci i godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar