Džonson i njegove žene: Buran život britanskog premijera

Svet 04. apr. 202121:14
Podeli:
Boris Džonson
Foto:Ben Cawthra / ddp USA / Profimedia/EPA-EFE/ANDY RAIN/EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanski premijer Boris Džonson je gotovo uvek u centru pažnje medija, ali u poslednje vreme više zbog burnog privatnog života, nego zbog državničkih aktivnosti. Prošle godine pisalo se o njegovoj mladoj verenici Keri Simonds, a par je krajem avgusta dobio sina. Sada se Džonson opet našao u centru interesovanja javnosti, kada se oglasila njegova bivša ljubavnica Dženifer Arkuri, koja je medijima ispričala sve detalje njihove afere. Pre ove dve dame, deo Džonsonovnog života bile su i brojne druge žene.

Keri Simonds

Lider britanske Konzervativne partije se u Dauning strit 10 uselio sa devojkom Keri Simonds kada je postao prvi premijer u britanskoj istoriji koji je život u rezidenciji počeo sa nevenčanim partnerom. Ovo je za istoriju iskorak, ali ne i za Džonsona koji je navikao na ljubavne prevrate.

On se upravo zbog veze sa Keri razveo od bivše (druge supruge) Marine Viler sa kojom je bio 25 godina.

Britanski premijer Boris Džonson (55) biće prvi, posle 250 godina, koji će se venčati u vreme mandata. Keri Simonds (31) objavila je vest o veridbi krajem 2019. na Instagramu, kada je javnost obavestila i da je u petom mesecu trudnoće.

Džosonu, koji zvanično ima petoro dece (nezvanično šestoro) brak sa Keri će biti treći po redu.

Keri Simonds
Keri Simonds Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Vezu Borisa i Keri međutim pratili su brojni skandali, pa je tako jednom prilikom policija reagovala zbog svađe do koje je došlo u njihovom nekadašnjem domu.

Keri je Džonsona pratila na njegovom prvom premijerskom govoru, što ne čudi jer je i ona iz sveta politike (sa 29 godina je postala najmlađi direktor komunikacija u istoriji konzervativaca). Keri radi kao savetnik za odnose sa javnošću u američkoj grupi za zaštitu životne sredine Okeana. Rođena je u Londonu i ranije je bila zaposlena u Konzervativnoj stranci.

Veruje se da je Džonson zaprosio Keri tokom romantičnog putovanja na Mistik za Božić 2019. godine. Ona je tokom tog putovanja na društvenim mrežama postavila nekoliko romantičnih fotografija na kojima se par ljubi.

Alegra Mostejn-Oven, ljubav iz studentskih dana

Džonson, koji je svojevremeno odbacio tvrdnje da vara suprugu kao „obrnutu piramidu besmislica“, oženio se svojom ljubavi iz studentskih dana na Oksfordu, Alegrom Mostejn-Oven 1987. godine, ali su se razveli 1993. nakon što ju je prevario s Marinom Viler.

Brak sa Marinom Viler

Džonson i Marina Viler su se venčali 8. maja 1993., svega 12 dana nakon što je on okončao prvi brak. U braku koji je okončan prošle godine par je dobio četvoro dece. Marina, koja je poreklom iz Indije, dugo je trpela Borisove afere, koje su se samo nizale.

Godine 2003., otkrivena je njegove veza sa novinarkom i autorkom knjiga o poznatima Petronelom Vajat, inače, ćerkom poznatog laburiste lorda Vajata, koja je kasnije tvrdila da je jedno njegovo dete abortirala, a drugo pobacila.

Tadašnji predsednik torijevaca Majkl Hauard smenio ga je sa funkcije ministra za kreativnu industriju i kulturu zato što je lagao o toj vezi.

Dve godine kasnije, „News of the World“ pisao je o njegovoj vezi sa novinarkom Anom Fazakerli. On je navodno viđen kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je Marina Viler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili.

Već sledeće godine napravio je dete savetnici za kulturu Helen Mekintajer, pa ga je supruga ponovo izbacila iz kuće.

Marina Veler i Boris Džonson
Marina Veler i Boris Džonson Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Dženifer Arkuri

Preduzetnica Dženifer Arkuri upoznala je britanskog premijera Borisa Džonsona dok je bio gradonačelnik Londona. Ubrzo su započeli strasnu aferu koja je trajala godinama. Džonson je sa njom varao tadašnju suprugu, pomogao je Dženifer da razvije posao.

“Volela sam ga, obožavala”, tvrdi američka preduzetnica Dženifer Arkuri (35), jedna od bivših ljubavnica Borisa Džonsona, koja je iz samo njoj poznatih razloga tek sada prvi put javno progovorila o svojoj četvorogodišnjoj vezi s aktuelnim britanskim premijerom.

Dženifer Akuri
Dženifer Akuri Foto:Ben Cawthra / ddp USA / Profimedia

Prvi seks između mlade Amerikanke i gradonačelnika desio se 29. avgusta 2012. u njenom stanu u londonskoj rezidencijalnoj četvrti, nakon čega je on još dugo tražio čarapu zaturenu tokom naleta žudnje, ispričala je ona.

Dženifer je u međuvremenu od studentkinje postala preduzetnica. Organizovala je niz konferencija o novim tehnologijama, na kojima je govorio i njen uvaženi ljubavnik. Procenjuje se da je na taj način ubrala barem 126 hiljada funta državne podrške i podsticaja, a sumnja se da taj novac poreskih obveznika nikad ne bi dobila bez pomoći uticajnog političara. Ona je sa Borisom išla i na njegova službena putovanja.

Dženifer je vezu sa Borisom raskinula 2016., vratila se u Ameriku, udala se i dobila dete, ali je bivši ljubavnik navodno nije potpuno zaboravio.

Sandej Tajms izvestio je u septembru 2019. godine, nekoliko meseci pre opštih izbora u Velikoj Britaniji, da je bivši gradonačelnik Džonson bio u sukobu interesa zbog toga što nije obelodanio svoje blisko prijateljstvo sa Arkuri. Ona je učestvovala u tri trgovinske misije i primila hiljade evra fondove gradonačelnika i vladine programe za svoju kompaniju Inotek još 2013. godine.

I novinari „Skaj Njuza“ su ga pritiskali da govori o tome zašto je taj novac dat njenim firmama.

Svi Borisovi potomci

Džonson i Marina Viler imaju četvoro dece: Laru, Miloa Artura, Kasiju Pičiz i Teodora Apola. Lara Džonson je samo pet godina mlađa od njegove buduće supruge.

Godine 2006. „News of the World“ objavio je da je Boris postao otac petog deteta sa umetničkim konsultantom Helen Mekintajer. Njeno dete je navodno jedno od dvoje koje je začeo s ljubavnicama. Prošle godine je sa verenicom Keri Simonds dobio sina. Tačan broj njegove dece nije poznat.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar