Boris Džonson pauzira kampanju zbor smrti princa Filipa

Svet 10. apr. 202100:42
Podeli:
Boris Johnson Boris Dzonson
Boris Džonson Foto:© No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia

Premijer Velike Britanije Boris Džonson obustaviće kampanju uoči izbora u maju, kao znak poštovanja prema preminulom princu Filipu i kraljevskoj porodici.

POGLEDAJTE JOŠ:

Džonson je danas popodne doneo odluku da obustavi kampanju njegove stranke, a sa njim su se složile mnoge političke stranke širom Britanije, koje će prekinuti sa kampanjskim aktivnostima, kako bi iskazale poštovanje princu Filipu i kraljici Elizabeti.

Premijer je obavešten o smrti vojvode dok je radio u svom kabinetu, a odmah nakon toga je pozvao vožu Laburista, kako bi dobio njegovu podršku za pauziranje kampanje.

Parlament je trenutno na uskršnjoj pauzi i počeće sa radom jedan dan ranije od planiranog, kako bi poslanici mogli da odaju počast vojvodi.

Ministrima u Džonsonovoj vladi je naloženo da otkažu intervjue i pojavljivanja u medijima, te oni u narednim danima neće gostovati u običajenim političkim emisijama.

U Velikoj Britaniji je proglašena osmodnevna žalost, a građani celog dana ostavljaju cveće ispred dvorca Vindzor, u čast preminulog princa.

Po njegovoj želji, sahrana će se obaviti u krugu porodice i bez prisustva javnosti, preneli su danas britanski mediji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar