Podeli
Boris Johnson
Boris Džonson Foto:EPA-EFE/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT

Dve nevladine organizacije u Velikoj Britaniji podnele su prijavu Vrhovnom sudu protiv premijera Borisa Džonsona i ministra zdravstva Meta Henkoka da su nezakonito postavili tri osobe na ključne položaje u državnim telima za borbu protiv epidemije koronavirusa.

U izvešštaju londonskog nedeljnika Obzerver navodi se da su Džžonson i Henkok, između ostalog, nezakonito imenovali baronicu Dido Harding na položžaj načelnice u odseku za testiranje i praćenje zaraženih Nacionalne služžbe zdravstvene zašštite.

Pročitajte još:

Obzerver je imao uvid u dokumentaciju iz koje se vidi da su pored imenovanja baronice Harding, sporna i imenovanja Kejt Bingam na položžaj šefa kriznog šštaba za vakcinacije i Majka Kupa na položžaj direktora odseka za testiranje i praćenje zaražženih Nacionalne službe zdravstvene zašštite.

Ukoliko ove optužžbe budu sudski verifikovane, biće to jošš jedan ozbiljan udarac po kredibilitetu britanske vlade u borbi protiv epidemije i potvrdiće optužžbe dela britanske javnosti da je vlada Borisa Džžonsona zapostavila demokratiju, preneo je Gardijan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar