Bojić za Nova.rs: Sad svi vide da je CG policijska država

Svet 17. jun. 202013:05 > 13:07
Podeli:
Vladan Bojić Foto: Printscreen TV 777

Crna Gora je ovim postupkom prema budvanskom gradonačelniku Careviću i ostalim uhapšenima pokazala da je policijska država u kojoj nema ni "v" od vladavine prava, kaže advokat Vladan Bojić.

Bojić kao opunomoćenik opštine Budva za portal Nova.rs navodi da je jutrošnje hapšenje Marka Carevića i drugih funkcionera Budve sraman potez Đukanovićeve policije, koja je potpuno preuzela vlast u gradu.

„Tenzije su ogromne, a događaji od jutros samo su izazvali još veći bes Budvana koji su došli pred opštinu da pruže podršku svom gradonačelniku, a deo njih okupio se ispred policijske stanice. Narod koji je jutros svojim telima branio Carevića pretrpeo je strašan teror, iako su samo pružali otpor i nikakvog napada na policiju nije bilo, kako oni to žele da predstave. Nažalost, viđene su strašne scene u kojima policija baca suzavac na svoj narod“, kaže Bojić.

Advokat za naš portal potvrđuje da su Carević i ostali oko 11 sati predati na saslušanje koje još uvek traje. Prema očekivanjima, Bojić ističe da će se Crna Gora obračunati sa uhapšenima onako kako to rade države kojima zakon leži u policijskoj prisili.

„Poznajući način na koji se ophode prema opozicionim političarima, očekujem da će se jedan deo pritvorenih naći pred prekršajnim postupkom, dok će drugi deo sigurno biti gonjen krivično. Neki od pritvorenih završili su u bolnici“, dodaje Bojić.

Podsetimo, gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine.

Sa njima su uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik.

Komentari

Vaš komentar